Paradisio együttes zenék, slágerek, tagok, történet

Paradisio együttes

Paradisio együttes zenék, slágerek, tagok, történet


Paradiso együttes zenék, slágerek


Paradisio együttes zenék, slágerek a Bailando című dallal kezdődtek, s ez robbant be nálam is. A rádióban hallottam először, buszban ülve, s megfogott a délies hangzás. A dal és az énekesnő engem egy kicsit emlékeztetett az italo és eurobeat stílusokra is, és persze a latinos és ritmusos hangzás kiemelte az átlagos 1996 -os eurodance muzsikák közül. 
A Paradisio együttes összetétele megváltozott az idők során és azóta a csapat is szétszéledt, de a hatásuk örökre beírta magát a zenetörténelembe. Bár a legtöbb zenerajongó számára az együttes első időszaka volt a legemlékezetesebb, a folytatás is maradandó lett. De lássuk a Paradisio történetét teljes egészében.


A Paradisio együttes megalakulása, tagjai


A Paradisio együttes megalakulásának gyökerei egészen 1993-ba nyúlnak vissza, abba az időbe, amikor az U.S.U.R.A. nevű formáció is berobbant. Volt ugyanis két sikeres belga „remixer”, Patrick Samoy és Luc Rigaux. Ők mellesleg nemcsak remixeléssel foglalkoztak, és sok más formáció mögött megbújtak, The Unity Mixers név alatt pedig 1991-től fogva számos elektronikus tánczenei megamix lemez fűződött a nevükhöz. Ők ketten figyeltek fel a Maria Isabel Garcia Asensio nevet viselő spanyol hölgyre, akinek 1991-ben és ’92-ben már jelent meg kislemeze, Marisa előadónéven.
Maria Isabel hangja – aki 1970-ben született Málaga -ban és spanyolul és franciául is énekelt – nagyon jó benyomást tett a két belga zenei fenegyerekre. Szerettem a hangját, talán még Leonie Gane, azaz a Baby Baby énekesnője volt olyan különlegesen egyedi. Az élénk színű ruháiról és színes parókáiról ismert Maria Belgiumban ismerte meg őket, s együttműködésük eredményeképp született meg a Paradisio nevet viselő formáció 1994-ben.


A Paradisio első lemezei, slágerei, Bailando


1995-ben jelent meg az Un Clima Ideal nevű kislemez, amely azonnal közkedveltté vált Belgiumban. Bár egészen a 17. helyig menetelt a slágerlistán, külföldön ekkor még nem figyeltek fel igazán rájuk. 


A Paradisio elso albuma Maria Isabel Garcia Asensio-val
A Paradisio első albuma Maria Isabel Garcia Asensio-val


Az igazi áttörést a Bailando című kislemez hozta, amelyre már bővebben kitértem a Latino disco című cikk, latin dance részében. Hogy teljesen pontos legyek, a Bailando című dal első verziói már 1995-ben megszülettek, de a video és rádióváltozatot is tartalmazó kislemez 1996 januárjában került először piacra. Ez a felejthetetlen dallamú kislemez 1996 és 1997 során hatalmas karriert futott be Európában. 
Csupán Franciaországban több, mint 550 ezer, világszerte pedig 5 millió példányban kelt el. Norvégiában az első helyezés mellett kétszeres platinalemez volt, Svédországban szintén első, s mindezt felülmúlva, háromszoros platinalemez lett.  Méltán tartozik a 90-es évek legnagyobb slágerei közé. 
 
 

A Bailando sikere, Paradisio zenék

 
Akkoriban a „Bailando bailando amigos adios, adios el silencio loco” szöveg meghódította a kontinens diszkóklubjait, számos lemezlistán előkelő pozíciót elérve. Az olasz, a dán és a finn listán is eljutott a csúcsra, Belgiumban második, a franciáknál negyedik, a spanyol listán pedig a nyolcadik helyig tört fel.
1996-ban a DJ Lorenzo –val közös Ritmo De La Noche Rap című lemezük jelent meg, valamint a Bandolero októberben. A Bandolero szintén nagyon népszerű volt, a legjobb 20 közé jutott Belgiumban, de még kelendőbbé vált az 1998-as új kiadásakor, amikor Olaszországban 11. helyezett lett. A Bandolero, ha lehet, még inkább hozta a latinos feelinget az eurodance alaphoz.




A Vamos a la Discoteca kislemez és a Paradisio album


Az 1997 májusában megjelenő Vamos a la Discoteca ismét nagyot durrant. Több országban bejutott a Top 20 közé, s Olaszországban 9. Norvégiában 6. Finnországban és Svédországban pedig 3. volt. A Vamos a la Discoteca videoklipjét a Bahama szigeteken forgatták, s az élénk színek és varázslatos nyári környezet ismét nagy szerepet kapott. Akkoriban - elsősorban a klipeknek és a nyilvános fellépéseknek köszönhetően - a rózsaszín vagy kék paróka, és a színes ruhák már-már Marisa védjegyévé vált.



 

 

A spanyolos jellegű Dime Como – amelynek a videoklipje vadnyugati környezetben játszódik - már kevesebb figyelmet kapott elődeihez képest, mindössze a svéd és a belga listán ért el említésre méltó helyezést.
1997-ben látott napvilágot a 14 dalt, illetve remixet tartalmazó Paradisio album, amely a csapat első, s egyben legkelendőbb nagylemeze volt. Az album a kislemezeken is megjelenő zenék mellett egyéb dalokat, valamint a Bailando és a Bandolero remixeit tartalmazta. A Bailando című kislemezhez hasonlóan ez az album is kétszeres (Norvégia), illetve háromszoros (Svédország) platinalemez lett a skandináv országokban. 
A Paradisio album 1998-ban is megjelent, ekkor már Oroszországban és a távoli japánban is kiadták. Az 1998-as Paseo volt az utolsó kislemez a Paradisio eredeti felállásában. Maria utoljára működött közre hangjával. Utána még egy másik énekesnő (Angie B) helyettesítette őt néhány nyilvános (tv) felvételen aki valószínűleg csak imitálta az ő hangját.


A Paradisio együttes második korszaka


1999-re komoly problémák elé nézett a lemezcég, s ez arra késztette Maria –t, hogy szólókarrierbe fogjon. Japánban még kiadtak egy albumot Discoteca néven. Az eredeti felállásból Patrick Samoy maradt, és az olasz Sandra De Gregorio érkezett énekesként. Az új kislemez a Samba del Diablo címet viselte, és mérsékelt eredményeket ért el. A 2000-es megjelenésű La Propaganda már nem sok vizet kavart.
2001-ben kiadták a Vamos a la Discoteca remake –jét Alexandra Reeston vokáljával.


 


Ismét új énekes következett, ezúttal Maria Del Rio. A Luz De La Luna videoklipje egy meseszép szigeten készült és a dal is nagyon „Paradisio –s” lett. Mindezek ellenére a kislemez 2003-ban csak a belga listán ért el számottevő eredményt.
2004-ben és 2005-ben Miquel Fernandez képviselte a Paradisio vokálját.




Az új Paradisio együttes történet


2008-tól a fiatal, olasz-spanyol Shelby Diaz jelentette az együttes új hangját, akinek mindig is az álma volt a zenei karrier. Shelby újraírta a régi nagy slágert Bailando Me Dices Adios címmel, s a kislemez 2009-ben került a piacra. A májusban megjelent kislemez nagyon hasonlított az eredetire, de a lemezlistákon nem ért el eredményt. 


 

2010-ben ennek a változatnak egy újabb remixe jelent meg. 2011-ben újabb albumok kerültek kiadásra a Paradisio neve alatt. A Best Of lemez a régi slágerek mellett a népszerű spanyol változatokat is tartalmazta. A másik két nagylemez a Noche Caliente, és a Havana volt. 2011-ben Damon Paul is remixelte a Bailando –t. 
 
 
 

Új lemezek, dalok

 
Shelby Diaz 2013-ig volt a Paradisio énekese, 2014-től  Indhira –val működnek együtt. 2016-ban a Vamos A La Playa című kislemezt adták ki, amely nagyjából követi a régi hangzásvilágot.

2017 -ben az Es el sonido című kislemez jelent meg és egy válogatásalbum remixekkel.


 Hasonló cikk: Cappella együttes


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

2 megjegyzés:

  1. Te szerencsétlen hülye balfasz dugd anyádba a jobb-klikk védelmedet, ki a fasz akarja ellopni a szarjaidat, hiszen még írni sem tudsz...csak megnehezíted a navigálást, elnézve a kopaszodó lúzer pöcsfejedet valamit kompenzálni akarsz...Am. lementettem az oldalaidat, szerinted akadály :) éehet hogy csinálok pár mirror-oldalt csak hogy kibasszak az ilyen geciputtonyokkal. :xD

    VálaszTörlés
  2. Hát erre csak annyit tudok mondani -Kedves Névtelen- (és a nehézfelfogásúak érdekeben leírom, hogy a Kedvest ironikusan kell érteni), hogy amekkora bunkó te vagy, akkorát nem találni a Földön, de még az univerzumban sem. Én sem kedvelem a jobb klikk tiltást, de bizonyos szinten megértem, és vagy megtanulod leírni NORMÁLISAN a véleményed, vagy nem jársz be blogokra olvasni. Undorító, hogy nem tudsz /önmagam ismétlem, elnézést/ NORMÁLISAN megnyilvánulni, és ez mindent elárul rólad. Ha már a blogger-"kolléga" időt fektetett abba, hogy megossza a bejegyzését, akkor leszel szíves ennek megfelelő tiszteletet nyújtani.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783