C.C. Catch dalok, életrajz, zenék, slágerek, albumok

C.C. Catch


C.C. Catch életrajz, zenék, slágerek, diszkográfia






C.C. Catch életrajz (biográfia)



      C.C. Catch előadónév Dieter Bohlen találmánya. A C.C. az énekesnő két keresztnevéből származik (eredeti neve: Caroline Catharina Müller), a Catch pedig egyszerűen jól hangzott. Tudni illik, hogy Hollandiában született, és a családja később költözött Németországba. 
Ő azon előadók egyike akiről mindenképp meg akartam emlékezni, azonban szokásomhoz híven, most sem óhajtok szimpla wikipédiaszerű felsorolást és karriertörténetet levezetni. Sokkal inkább olvasmányos formában bemutatni, mindeközben ügyelve arra, hogy ne hagyjak ki egyetlen fontos részletet sem, amely zenei pályájához kötődik.

     C.C. Catch –nek nincs olyan zeneszáma amely nagy kedvencem lenne, de számos olyan felvétele van, amit nagyon kedvelek. Amikor sok évvel ezelőtt zenéket kezdtem gyűjteni, a nyolcvanas évek diszkózenéjét különösen kedveltem, és C.C. Catch magassága 170 cm, mint nő és zenei előadó is igazi sztár, s ő volt az egyik előadó az eurodisco alstílusban, akitől számos felvétel összegyűlt.





C.C. Catch dalok, zenék, slágerek, albumok


      Egy lányzekekar tagja volt, amikor Bohlen felfigyelt rá. Villámgyorsan szerződést kötöttek, és 1985-ben, 21. születésnapján megjelent első kislemeze, az I Can Lose My Heart Tonight. Érdekes módon Bohlen a dalt először a Modern Talking számára írta, de nem volt elég jó nekik, ezért kapta C.C. Catch, aki ezzel be is futott. Németországban a 13., Spanyolországban a 7. helyig jutott a slágerlistán.

C.C. Catch – Cause are young lemezborító
C.C. Catch - Cause are young lemezborító


Caroline Catharina Müller sikerek, slágerek a 80-as évek második felében

 
     A második dala, Cause You Are Young 1986 elején került a boltokba, s a közönség ekkor láthatta őt először a lemezborító által. A kislemez felülmúlta az első sikerét, s tavasszal kiadták az első albumot is Catch The Catch címmel. A disco -ra és a szintipopra egyaránt hajazó eurodisco stílusban előadott dalokat Dieter Bohlen írta. 
A lemezborítón Caroline kedvenc macskája, Morty szerepel. A nagylemez öt ország listáján szerepelt a legjobb tízben, Jugoszláviában a 2. volt. Az albumról a Jump In My Car volt C.C. Catch kedvence, aki akkoriban két szerencsés autóbaleseten volt túl.
     1986-ban két újabb kislemeze jelent meg, a Heartbreak Hotel és a Heaven And Hell. Ez utóbbit én is maxi verzióban hallottam, s rögzítettem először. Az a tipikus szenvedélyes, magával ragadó hangzása volt az ének és a zene tekintetében, amit kedveltem tőle. Ezek a dalok nagymértékben növelték népszerűségét egész Európában, főleg az akkori Szovjetunióban, bár az ottani sajtó hanyagolta. Év végére kiadták a Welcome To The Heartbreak Hotel címet viselő második albumot is.




     1987-ben egy a férfiak viselkedésére célzó kislemez, az Are You Man Enough?, majd a Soul Survivor jelent meg. Az előbbit Bohlen először Bonnie Bianco-val rögzítette, de nem találta elég jónak, így lett a C.C. Catch dalok egyike. Utóbbi kislemez első volt a spanyol slágerlistán. Ebben az évben Caroline akkori barátja lett az éppen megalakult Blue System dobosa. Az 1987-es album, a Like A Hurricane borítóján az énekesnő már rövidre vágott hajjal szerepel, s ezzel sok lányt indított frizurájának utánzására.


C.C. Catch – Like a hurricane album borító
C.C. Catch - Like a hurricane album borító

 

CC Catch magánélete, férje, gyermeke



Caroline Catharina Müller 1964 július 31 -én született, oroszlán jegyű. Hollandiában született, apja német, és a családja a késői 70-es években költözött Németországba. Bár eleinte nem értett jól németül, kiválóan énekelt. Egy ruhagyárban dolgozott napi 15 órát, amit muszáj volt otthagynia, de apja segített neki, hogy megalapozza karrierjét. Ekkor már tisztában volt vele, hogy az élet értelme számára sokkal több annál, minthogy átlagos életet éljen.

Még 1985-ben ismerkedett meg Frank Otto -val, aki akkoriban egy rockegyüttesben zenélt. CC Catch férje úgy került a képbe, hogy egy tévéműsor forgatásán botlott bele. Frank az Aquamarine dobosa volt, és amikor Caroline meglátta, felkeltette figyelmét, s a forgatás után odament hozzá. Már 2 két ismeretség után összeköltöztek. Idővel Bohlen tudtával és áldásával részben ő lett a zenemenedzsere.

Később, amikor önálló útba kezdett, CC Catch férje maradt Bohlennél, a karriere fontosabb volt. Sőt, CC Catch gyermeke apja lehetett volna, de mivel megtagadta a terhessége alatt, Caroline Catharina Müller elkeseredett és elvetélt. Ezen okok miatt elváltak, s azóta sem szült gyermeket.

 

C.C. Catch dalok, koncertek, albumok 

 
     1988 tavaszán C.C. Catch koncerteket adott Európában, Ázsiában és Amerikában is. A májusban megjelenő House Of Mystic Lights című dalának rapbetétjét az a Tony Harrison adta elő, aki később Captain Hollywood néven vált világhírűvé. Első válogatáslemeze ez évben került kiadásra Diamonds - Her Greatest Hits címmel. 
   Mivel úgy érezte dalai nagyon hasonlítanak a Modern Talking és a Blue System zenei világára, Caroline szeretett volna saját maga dalokat írni, amelyek megtestesítik gondolatait és érzéseit. Megkérdezte Dieter Bohlent, aki tömören csak annyit válaszolt: – Nem! Ettől kezdve megromlott a kapcsolata producerével.
      Hamarosan megjelent
a C.C Catch albumok közül a Big Fun című nagylemez, amelyről három dal került kislemezre. A Backseat Of Your Cadillac c. számot valaha egy jó hosszú verzióban rögzítettem magnóra, és számomra a Donald kacsa szerű beszólásokról emlékezetes. A másik két kislemez a Summer Kisses, és a Nothing But A Heartache volt.




Búcsú az eurodisco -tól


    1989-ben Caroline úgy érezte, egyedül is tudja folytatni, ezért tárgyalásokat kezdett angol producerekkel. Dieter Bohlen erre kijelentette, mivel a C.C. Catch név az ő találmánya, nem használhatja előadónévként. A bíróság döntése értelmében több millió dollárt volt kénytelen fizetni egykori producerének, de a művésznevet ugyanakkor megtarthatta. Új menedzserével egy spanyol tévéshow alkalmával találkozott, majd az új munkálatokra Londonba költözött, szerződése immár a Polygram kiadóhoz kötötte.

     Az immár új környezetben és segítséggel készült dal, a Big Time, hangzásában funky és soul elemeket is tartalmazott. Az új album a Hear What I Say – amelynek 7 dalát már C.C. Catch írta – más hangzást képviselt az előzőekhez képest, funk, némi house és az ún. new jack swing árnyalatokkal. 
Bár nem rosszak ezek a dalok, bennem már nem keltettek akkora érdeklődést, mint a régebbiek. Persze azért innen is származik néhány felvétel, amelyet rögzítettem, de az album sikere elmaradt a várttól. Ebben közrejátszhatott az is, hogy ezzel párhuzamosan a BMG cég és Dieter Bohlen néhány régebbi dalát kiadta kislemezen, arra számítva, hogy még friss az emléke.


C.C. Catch – Hear what I say album borító
C.C. Catch - Hear what I say  album

     Caroline úgy döntött, egy időre visszavonul, s közben leállt a lemezkészítéssel. 1991-ben látogatást tett a szétesett Szovjetunióban, ahol több más népszerű diszkó előadóval vett részt a „Csernobil gyermekei mindannyiunk gyermekei” elnevezésű fesztiválon. 
A 90-es években C.C. Catch a lelki fejlődését helyezte előtérbe, sokat foglalkozott meditációval, jógával és verseket írt. Majd saját dalokat kezdett komponálni, és 1998-ban férjhez ment egy londoni jógatanárhoz, akitől később elvált. 



C.C. Catch visszatérése


    1998 volt az az év, amelyben számos, a 80-as években sikeres eurodisco előadó visszatért és ez C.C. Catch számára is motiváló volt. Dieter Bohlen-nel és a BMG-vel együttműködve megjelent a Best of ’98 nagylemez, valamint a C.C. Catch megamix ’98, Soul survivor ’98, és az I can loose my heart tonight ’99 kislemezek.




     A hangszerelés immár igazodott a kornak megfelelő eurodance hangzáshoz, és csatlakozott Kenneth Lewis, más néven Krayzee, a rapper. Krayzee szintén Dieter Bohlen pártfogoltja volt, részt vett Caroline Közép- és Kelet-Európában tartott koncertjein is, a 90-es évek végén. 
Az ismét Németországban élő énekesnő 2003-ban egy feldolgozással, a Shake Your Head-del jelentkezett újra.  2004-ben saját szerzeménye, a Silence következett, amelyben kedvelt hangszere, a gitár is szerepet kapott. Ezt a dalt eredetileg csak Oroszországban jelentették volna meg, végül Európában (Németországban) is kiadták. A dal videoklipjét Szentpéterváron forgatták októberben, és C.C. Catch a hűvösebb idő miatt sokat didergett.
Alább egy magyar interjú látható vele a 2000-es évek végéről.




     2010-ben jelent meg a Juan Martinezzel közösen írt dala az Unborn Love. A lemez Spanyolországban (5.) és Argentínában (1.) volt a legsikeresebb.
   2011-ben egy 5 CD-s válogatáslemez jelent meg, zenei munkásságának 25. évfordulója alkalmából. 2014-ben Chris Norman –nel közös dallal (Another Night In Nashville) jelentkezett újra, és egy újabb válogatáslemezt is kiadtak 80-as évekbeli sikereiből. 2017-ben két válogatásalbuma jelent meg.
2018-ban a Greatest Hits válogatást adták ki, majd egy évvel később Juan Martinezzel közösen szerepelt egy lemezen. 2020-ban és 2022-ben több válogatáslemez jelent meg a legjobb C.C. Cath dalok slágereiből.


C.C. Catch dalok lista, diszkográfia, összes dal lista


I can lose my heart tonight    1985        disco, synthpop
I can lose my heart tonight (extended club remix)     1985        disco, synthpop
I can lose my heart tonight (instrumental)     1985        disco, synthpop
Born on the wind    1986        pop
Cause you are young    1986        synthpop
Cause you are young (maxi version)    1986        synthpop
Heartbreak Hotel    1986        disco
Heartbreak Hotel (»Room 69-Mix«)     1986        disco
Heartbreak Hotel (instrumental)     1986        disco
Heaven and Hell    1986        disco, synthpop
Heaven and Hell (12"-version)     1986        disco, synthpop
Heaven and Hell (instrumental)     1986        disco, synthpop
Hollywood nights    1986        disco
I can lose my heart tonight (maxi-version)    1986        disco, synthpop
Jump in my car    1986        disco, synthpop
Jump in my car (maxi-version)    1986        disco, synthpop
One night's not enough     1986        disco, synthpop
One night's not enough (maxi version)    1986        disco, synthpop
Picture blue eyes     1986        disco, synthpop
Stay    1986        disco, synthpop
Stay (maxi version)    1986        disco, synthpop
Stop - Draggin' my heart around     1986        disco, synthpop
Strangers by night    1986        disco, synthpop
Strangers by night (extended version)    1986        disco, synthpop
Strangers by night (instrumental version)    1986        disco, synthpop
Tears won't wash away my heartache     1986        pop
V.I.P. (They're callin' me tonight)     1986        disco
Wild fire    1986        disco
You can be my lucky star tonight     1986        disco, synthpop
You can be my lucky star tonight (maxi-version)     1986        disco, synthpop
You can't run away from it     1986        disco
You shot a hole in my soul     1986        disco
You shot a hole in my soul (long version)     1986        disco
Are you man enough (radio - version)    1987        disco, synthpop
Are you man enough (long version - muscle mix)     1987        disco, synthpop
Dancing in shadows    1987        disco
Don't be a hero    1987        disco, synthpop
Don't wait too long    1987        disco
Don't wait too long (instrumental) (newer released)    1987        disco
Good guys only win in movies (long version)    1987        disco
Like a hurricane    1987        disco
Midnight gambler    1987        disco, synthpop
Midnight gambler (long version)    1987        disco, synthpop
Smoky Joe's café     1987        disco
Soul survivor    1987        disco
Soul survivor (long version - survivor mix)     1987        disco
Are you serious     1988        disco
Baby I need your love    1988        disco
Backseat of your Cadillac (extended mix)    1988        disco, synthpop
Backseat of your Cadillac (instrumental mix)    1988        disco, synthpop
Backseat of your Cadillac (radio mix)    1988        disco, synthpop
Backseat of your Cadillac (vocal version)    1988        disco, synthpop
Don't shoot my sheriff tonight    1988        disco, synthpop
Fire of love    1988        disco, synthpop
Good guys only win in movies (radio version)    1988        disco
Heartbeat city    1988        disco
House of mystic lights (club mix)    1988        disco
House of mystic lights (instrumental mix)    1988        disco
House of mystic lights (long version dance mix)    1988        disco
House of mystic lights (radio swing mix)    1988        disco
If I feel love     1988        disco, synthpop
Little by little    1988        disco
Night in Africa    1988        pop
Nothing but a heartache    1988        disco
Summer kisses    1988        disco
Baby I need your love (long version)    1989        disco
Backgirl    1989        disco
Big time    1989        disco
Big time (remix)    1989        disco, synthpop
Can't catch me    1989        synthpop
Feels like Heaven    1989        house
Give me what I want     1989        disco
Heartbeat city (maxi mix)    1989        disco
I'm gonna miss you     1989        downtempodisco
Love away    1989        disco
Midnight hour    1989        pop, disco
Midnight hour (7" version)     1989        disco
Midnight hour (dub version)    1989        disco
Hear what I say    1989        disco
Nothing but a heartache (maxi)    1989        disco
Nothing's gonna change our love    1989        disco
Summer kisses (extended)    1989        disco
House of mystic lights (album version)     1990        disco
The decade 12" remix    1990        disco
The decade 7" remix (radio version)     1990        disco
C.C. Catch megamix '98 (long version)       (feat. Krayzee)    1998        disco, dance
C.C. Catch megamix '98 (short version)      (feat. Krayzee)    1998        disco, dance
I can lose my heart tonight '99 (new vocal version)    1998        disco
I can lose my heart tonight '98 (rap version)    1998        disco, dance
I can lose my heart tonight '99 (rap version)    1998        disco, dance
Soul survivor '98 (new vocal version)     1998        disco, dance
Soul survivor '98 (rap version)                        (feat. Krayzee)    1998        disco, dance
Summer kisses (extended '99 mix)                         (unofficial)    1999        dance
Summer kisses (original extended version '88)   (unofficial)    1999        disco
Summer kisses (radio '99 mix)                                (unofficial)    1999        dance
Summer kisses (Take my breath away mix)         (unofficial)    1999        dance
Summer kisses (Tongue in cheek '99 mix)           (unofficial)    1999        dance
Summer kisses (Tongue in cheek radio '99 mix) (unofficial)    1999        dance
Heaven and Hell (12'' Heaven mix)                          (unofficial)    2000        dance
Heaven and Hell (12'' Hell mix)                                 (unofficial)    2000        dance
Heaven and Hell (12" original mix '86)                    (unofficial)    2000        disco, synthpop
Heaven and Hell (7" Heaven version)                     (unofficial)    2000        dance
Heaven and Hell (7" Hell version)                            (unofficial)    2000        dance
Backseat of your Cadillac (7'' liquid mix)                (unofficial)    2000        dance
Cause you are young (DJ RavL club mix)              (unofficial)    2001        dance
Cause you are young (DJ RavL radio mix)            (unofficial)    2001        dance
Cause you are young (Edgar III extended mix)     (unofficial)    2001        dance
Cause you are young (Edgar III radio mix)            (unofficial)    2001        dance
Shake your head (extended club mix)     2003        dance
Shake your head (electric space mix)     2003        dance
Shake your head (radio edit)     2003        dance
How does it feel    2003        dance
Spring    2003        dance
Silence (DJ Jones-club mix)                               (feat. Leela)    2003        dance
Silence (Dub-Star remix)                                     (feat. Leela)    2003        dance
Silence (instrumental)                                         (feat. Leela)    2003        dance
Silence (live-vibe mix)                                          (feat. Leela)    2003        dance
Silence (radio mix)                                               (feat. Leela)    2003        dance
Backseat of your Cadillac (new dance mix)     2005       
Megamix 2005    2005       
Anniversary mega-mix    2006       
Unborn love (millennium style edit)       (feat. Juan Martinez)    2010        italodance
Another night in Nashville        (feat. Chris Norman)    2014    country

You Are My World (Radio Version)
Supernature
Cause You Are Young (New Version)
Back Seat Of Your Cadillac (New Version)
You Are My World (Extended Mix)
I Can Lose My Heart Tonight 2010 (Extended Mix)
Unborn Love (Extended Mix)
Unborn Love (Millennium Style Edit)
Unborn Love (Millennium Style Remix)
Back Seat Of Your Cadillac 2017 (Extended Mix)

Ha tetszett, őket is ajánlom:

Bad Boys Blue
Fancy

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!
  


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783