Eighth Wonder együttes tagok, zenék, Patsy Kensit

Eighth Wonder együttes

Eighth Wonder együttes tagok, zenék, Patsy Kensi




   Az Eighth Wonder együttes egy brit pop-synthpop-disco zenét játszó csapat volt a 80-as évek közepén és második felében. Az I’m Not Scared című, ellenállhatatlan szintipop zenével nyerték el az abszolút elismerésemet, és több másik jó daluk is volt.



Eighth Wonder együttes tagok, megalakulása


  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Spice nevű együttes 1983-ban. A fiatal csapat vezetője, Jamie Kensit egy szép napon úgy döntött, hogy meghallgatja a húgát aki még 15 évét sem töltötte be. Őt pedig úgy hívják: Patsy Kensit. Akinek ismerősen hangzik a név, ne lepődjön meg, a szőke hölgy számos filmben szerepelt, elég ha csak a 80-as évek legsikeresebb filmjei közül a Halálos fegyver 2. , című akcióvígjátékot említem.


  Szóval a fiatal lány – akinek akkor már több szerepe volt a tv-ben és filmekben – bevált, mellette még Geoff Beauchamp, Jake Walters, Nigel Davis és Lawrence Lewis voltak Eighth Wonders tagok, bár akkor még nem ezen a néven futottak. 1983 őszétől – nagyjából egy évig – zenéltek és koncerteket tartottak, reménykedve, hogy a lemezkiadók felfigyelnek rájuk. Időközben Nigel Davis eltávozott és Alex Godson érkezett. 1984 végére megváltoztatták a csapat nevét Eighth Wonder –re és Patsy Kensit énekesnő írta a zenekar dalait.


Eighth Wonder zenék, Patsy Kensit, első sikerek


  1985-ben két pozitív esemény is történt az Eighth Wonder együttes történetében: szerződést kötöttek a CBS Records –szal és Patsy megkapta az Abszolút kezdők című film egyik főszerepét. A filmet a következő évben játszották, és az egyik betétdal az ő nevéhez fűződik. 1985-ben két kislemezük jelent meg. Az első a Stay With Me volt, amely a brit listán csak a 65. helyig jutott, de a diszkózenéket kedvelő Japánban és Olaszországban 1. helyezést ért el. A másik kislemez a lassabb hangvételű Open Your Mind.



  Időközben Walters és Lewis eltávoztak az együttestől, és a csapat módosított a hangzásán. Szerephez jutott a dobgép és a billentyűzet, amelynek hatására a dinamikusabb, szintipopos jelleg került előtérbe. 1986-ban a már említett filmdal, a Having It All került kiadásra.

  1987-ben a Will You Remember? és a pop-rock -szerű When The Phone Stops Ringing következett. Mindegyik első volt Japánban, és Olaszországban is sikeresnek mutatkoztak. Első (mini) albumuk, Brilliant Dreams címmel, csak Japánban jelent meg.




 

Legsikeresebb Eighth Wonder zenék, slágerek







  Közben Godson is távozott és Steve Grantley jött a csapatba. 1988-ban a Pet Shop Boys és Phil Harding által írt dalt, koprodukcióban jelentették meg. Az I’m Not Scared az Eighth Wonder legsikeresebb zenéje lett. A kislemez egész Európát meghódította, az olasz első hely mellett 2. volt Portugáliában, Svájcban és Spanyolországban is. És végre a brit listán is feljöttek a 7. helyig. Számomra az I’m not scared az 1988-as év egyik legjobb szintipop dala volt. A Pet Shop Boys szintén elkészítette a saját verzióját, az is nagyon jól sikerült. A dal a saját 80-as évek top zenéi listámban is szerepel.
  A Fearless című albumukon együtt dolgoztak Mike Chapman –nel. A lemez viszonylag jól szerepelt a különböző slágerlistákon. A másik sikerük 1988-ban a diszkósabb hangvételű Cross My Heart volt, amely szintén nem hiányozhatott a gyűjteményemből. Ez a dal is felkerült a legtöbb európai slágerlistára és jó helyezéseket ért el, sőt, az USA-ban is ismert lett. A Billboard Dance Club listáján a 10. helyig jutott. A már említett Fearless albumot az év nyarán dobták piacra és az őszre csaknem 500 ezret értékesítettek belőle.









Az Eighth Wonder együttes utolsó dalai


  1988-ban még egy kislemezt kiadtak Baby Baby címmel. Ez a dal már nem okozott akkora visszhangot, mint elődei, de azért így is odafért több listán is a jobb helyekre. A Billboard Dance Club listáján 17., Olaszországban 13., Japánban 2. volt.
  A Use Me című dal 1988-89 –ben, az utolsó daluk volt, amely kislemezen kiadásra került, de csak Japánban, ahol a 3. helyezést érte el. 1989-ben Patsy Kensit énekesnő a színésznői karrierjére koncentrált, és az Eighth Wonder szép csendben feloszlott, de decemberben még megjelent egy remixlemezük is Japánban.




Eighth Wonder összes dalok, zenék lista


Stay With Me  1985
Open Your Mind  1985
Having It All  1986
Will You Remember  1987
Loser In Love  1987
When The Phone Stops Ringing  1987
I'm Not Scared  1988
Wild Love  1988
Cross My Heart  1988
Anything At All  1988
My Baby's Heartbeat  1988
Baby Baby  1988
The Dress  1988
Use Me  1988


Ajánlott cikk: Ultravox együttes

 
Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783