Masterboy együttes zenék, történet, slágerek, tagok

Masterboy együttes

Masterboy együttes zenék, történet, slágerek, tagok



Masterboy, a 90-es évek eurodance csapata sikertörténete


      Masterboy együttes a 90-es évek eurodance csapatainak egyik legsikeresebb formációja volt. Ebben a cikkben a csapat zenét, történetét, slágereit és a tagokat mutatom be. A Masterboy-t a legtöbben 1994-ben ismerték meg – amikor az eurodance stílus a csúcson volt – de az együttes már 1990 óta gyártotta a zenéket.



Masterboy együttes történet


     A Masterboy együttes történet kezdete 1989 nyarára vezethető vissza, amikor Enrico Zabler és DJ Tommy Schleh, a két alapító tag először találkozott és úgy döntött, hogy együtt fog dolgozni. 1990 januárjában hivatalosan is létrehozták a Masterboy együttest és hamarosan kiadták első kislemezüket Dance to the beat címmel. A kislemez júliusban felkerült a német slágerlistára, ahol 16 hetet töltött és a 26. helyezésig jutott.


Masterboy zenék, lemezek a 90-es évek elején


     Az első lemez felkeltette a Masterboy együttes iránt az érdeklődést és ez oda vezetett, hogy ősszel újra munkához láttak. Novemberre elkészült a Shake It Up And Dance, amelyet decemberben a videóklip is követett. Ez a kislemez a 32. helyig jutott a slágerlistán. A Masterboy együttes egyre ismertebb lett, Enrico és Tommy tv és rádióműsorokban, koncerteken és partikon lépett fel. 
Eközben 1991 márciusában nekiláttak az első albumuk elkészítéséhez. Most már nem csak Németországban, hanem Európa többi részén is felfigyeltek a Masterboy -ra. Júliusban már a harmadik kislemez, az I Need Your Love került a boltokba és szeptemberre elkészült az első album is, The Masterboy Family címmel.


Masterboy  Shake it up and dance lemez


     Az 1992-es év kísérletezéssel telt el, új hangzást kerestek, miközben két kislemezük megjelent, de ezek nem keltettek különösebb visszhangot. A második albumukat 1993 júliusában adták ki Feeling Alright címmel. Az első kislemezre másolt dal, a Fall In Trance több ország slágerlistájára felkerült. Bár ekkor már kezdett berobbanni az eurodance, a technodance és más stílusok még kelendőbbek voltak.
Augusztusban jelent meg az Everybody Needs Somebody, amelynek szövegét már Trixi Delgado énekelte. Ez a kislemez szinte az összes európai dance slágerlistán szerepelt, a franciáknál a legjobb tízben volt, több országban a 12 között és még Brazíliában is a 10 közé került. A kislemezlistán Ausztriában érte el a legjobb helyezést (24.).



Feel the heat of the night - a nagy sláger


     Az I Got To Give It Up szeptemberben jelent meg és 1994 februárjára Londonban elkészült hozzá a videóklip is. A klipet rendszeresen játszotta a két ismert európai zenei tévé, a Viva és a Music Tv is, amelynek meg is lett az eredménye. Több európai dance listát is vezetett és a német kislemezlistán a 13. helyet szerezte meg, de jól szerepelt a svájci, francia, és osztrák listákon is. 
Nyáron következett a diszkók kedvence, a dinamikus eurodance dal, a Feel The Hit Of The Night, amely a Masterboy együttes történetének addigi legnagyobb slágere lett. Többek között Ausztriában 10., Németországban 8., Franciaországban pedig 2. helyezést ért el és 8 hónapig volt a slágerlistán. Miután Németországban több mint 300 ezer példányban kelt el, elérte az aranylemez minősítést.




Masterboy slágerek, zenék a 90-es évek közepén


     Az augusztusban megjelenő Different Dreams album szintén a legkelendőbbek közé tartozott és a 13. helyig jutott az albumlistán, de Franciaországban 7. és márciusra aranylemez lett. Az Is This The Love kislemez – meglovagolva a Masterboy együttes népszerűségének csúcsát – szintén nagyon sikeres volt (Franciaország 12., Németo. 11., Ausztria 8.). 
Ebben az időben az olyan csapatokhoz hasonlóan jól futott a szekér, mint például a Cappella, így turnéjukon egész Németországot bejárták. A következő Different Dreams kislemez dala nagyon erőteljesen kezdődik, remek tánczene, de nem kapott akkora figyelmet, a franciákat leszámítva.

     1995-ben a Masterboy együttes történetének egyik legsikeresebb turnéja volt a brazíliai. Sao Paulóban és a riói Ipanima strandon, közel 70 ezer rajongó tombolt velük. A Generation Of Love kislemez – amely júniusban jelent meg – számos európai országban volt sláger, többek közt a németeknél 16., a franciáknál 8. és a finn listán 6. lett. Szeptemberben jelent meg az Anybody, amely nem sokkal maradt le eredményeiben. Még ezen az ősszel kiadták a Generation Of Love albumot.




Masterboy együttes tagok, lemezek az eurodance korszak után


     Az 1996-ban kiadott Land Of Dreaming-nek számos remixváltozata készült. A dal klipje gyakran forgott a zenecsatornákon és számos országban vált sikeressé. Az U.S. remixe a Billboard Dance Chart-on a 12. helyig jutott. Júliusban Trixy Delgado elhagyta a Masterboy-t, mert családot szeretett volna. A helyére érkezett az amerikai Linda Rocco, aki számos előadónak és formációnak volt a háttérvokálja, mint pl. Michael Jackson, Milli Vanilli, Dance 2 Trance, La Bouche. 
Vele készült el Spanyolország déli részén a Mister Feeling című klip. Ez a remek dallamú felvétel több országban is sláger lett. A Colours album jól szerepelt a listákon, nem kevésbé a róla kimásolt Show Me Colours kislemez. Németország mellett, Oroszországban és Ázsiában is koncerteztek.






     Bár egynémely csapatok, mint a Paradisio formáció, továbbra is taroltak a dance szférában, a korábbi pörgő zenék népszerűsége kissé csökkent. 997-ben következett a Just For You – amelyet a göteborgi katedrálisban rögzítettek – majd a La Ola (Hand In Hand). Utóbbi euro-reggae –szerű, az addigiaknál lassabb pörgésű dance felvétel volt. 
Ezen év őszétől a közös munka egy ideig szünetelt, Tommy Scleh Klubbingman néven is alkotni kezdett. A Night in Broadway csak vinyl-en jelent meg, nem sokat lehetett hallani róla. 1998-ban a disco jellegű Dancin’ Forever jelent meg, amely eléggé különbözött az addigi Masterboy lemezektől.
 

Masterboy együttes lemezek, zenék 1999 - 2003

 
1999-ben újabb váltás történt a Masterboy együttes történetében. Linda Rocco távozott és Annabell Krischak lépett a helyébe. Ebben az évben két újabb szuper dallamos-ritmusos dal következett, a Porque Te Vas és az I Like To Like It. Előbbi 26. volt a német és 21. a svájci listán, utóbbi gyengébben szerepelt (47., 69.), pedig nagyon jó, pörgős dal.





Masterboy Best of album


      2000-ben következett a Masterboy történetének legjobb dalait összefoglaló Best Of Masterboy album. Ennek alkalmából adták ki a Feel The Heat 2000 című kislemezt. 2001-ben csak a Ride Like The Wind lemez látott napvilágot. 2001-től ismét ismét Trixi volt az énekesnő. 2002 őszén jött az I Need A Lover Tonight trance-dance stílusban és népszerű formációk remixeivel. 
2003-ban a Feel The Heat Of The Night 2003 jelent meg a kor hangzásához hűen és felkerült a német és osztrák listákra. 2006-ban egy amerikai válogatáslemez jelent meg, amely az Interneten volt letölthető.


Lemezek a 2010 -es évektől


     2011-ben Tommy, DJ Tibby közreműködésével elkészítette a Dance To The Beat 2K11 lemezt és Tommy & Tibby feat. Masterboy előadónéven jelentették meg. 2017 elején a Generation Of Love 2017 kislemez bukkant fel a csapattól.

   2018 első felében a Beatrix Delgado -val (Trixi Delgado és Beatrice Obrecht) közösen kiadták az Are You Ready (We Love The 90s) című lemezt. Ezzel mintegy visszakacsintottak a 90-es évekre beleértve a címet, hangzást (bizonyos fokig) és az énekes(nő)t is.



Őket is ajánlom:
  TNT Party Zone

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

1 megjegyzés:

  1. Egyébként Tommy és Rico mostanság a Klubbingman nevű formációval tolják az ipart. Sőt vagy egy olyan is, hogy Klubbingman feat. Trixi Delgado :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783