Baby Baby, Leonie Gane zenék, dalok, életrajz

Baby Baby, Leonie Gane

Baby Baby, Leonie Gane zenék, dalok, életrajz



Baby Baby zenék, lemezek


 Az olasz Baby Baby formáció mögött Julio Ferrarin, mint producer, és Leonie Gane mint énekesnő áll. A dalokat ők ketten, illetve Marco Scainetti –vel együtt szerezték. A zenék a hi nrg stílust, illetve a későbbi eurobeat hangzását képviselték.
 



 A Baby Baby zenei projekt első kislemeze 1989-ben a The Day Of Doom Doom volt. A lemez Olaszországon kívül Japánban jelent meg, ahol a stílusnak nagy rajongótábora van.
  1990-ben adták ki a Sex Success című kislemezt, amely mindmáig a legnagyobb kedvencem a stílusban (lásd: Szuperdiszkó – Eurobeat slágerek). Leonie Gane különlegesen egyedi hangja, a zene dinamikája, pörgő ritmusa és a felejthetetlen dallam az első pillanattól fogva megragadott. A Sex Success –t Baby előadónéven is megjelentették.
 A harmadik kislemez a nem kevésbé dinamikus Fireball/Baby Baby volt. 1990-ben adták ki máig egyetlen albumukat a Baby Baby összes dalával. A Baby Baby albumon olyan remek dalok hallhatóak, mint a Get Up, a Rock Me, vagy a lassabb hangvételű Come Into The Jungle.  Ugyanez az album Japánban Sex Success címmel jelent meg 1991-ben.




 A Baby Baby együttes több lemezt nem készített, de az alkotók több néven számos lemezt dobtak piacra a 80-as 90-es évek fordulóján, az eurobeat stílusában.

 

Baby Baby zenék, dalok lista


The Day Of Doom Doom  1989
Sex Success  1990
Rock Me  1990
Get up  1990
Voodoo Dollar  1990
Come Into The Jungle  1990
Fireball  1990
Baby Baby  1990
 


Leonie Gane zenék, dalok, életrajz


 Leonie Gane már a 70-es évek végétől jelen volt a zeneiparban. Elsősorban dalok írásában működött közre, és olyan szerzőkkel dolgozott együtt, mint Guido és Maurizio de Angelis, vagy Ennio Morricone. Leonia Gane dalszövegíró, de mellette énekes is. 1986-ban Flo Astaire művésznéven énekelte a‎ Monkey Monkey című italo disco dalt. Több film dalainak létrehozásában is részt vett, mint pl. a nálunk is vetített Sivatag kincse (1988) című minisorozat.



Leonie Gane előadónevek, lemezek, dalszövegek


  1989-től - Clara Moroni -hoz hasonlóan - számos  hi nrg jellegű projektben, különböző előadónevek alatt hallhattuk a hangját illetve saját dalait. Sasha néven a Don't You Break My Heart kislemez, majd két évvel később, 1991-ben a Money fűződik hozzá. 1989 Shado művésznéven a Tonight My Love Is Alive, Kylie Gane –ként pedig a Bohemien jelent meg az ő hangjával.
  Carol – ként 1990-ben a Happy Sensation érkezett, a Voodoo Dollar / Come Into The Jungle ‎című Baby Baby dalok pedig Pretty Baby néven is megjelentek. Daniela –ként a‎ Body Action, és 1991-ben Alexandra –ként a Doom Doom Down Down következett. Dalszerzéskor a Leone Gane, Leonia Gane és L. Gane neveket is használta.
 



Ezt követően számos különféle stílusú – a happy hardcore -tól a schlager műfajig – zenékhez írt dalszövegeket.



Leonie Gane dalok az ő vokáljával (a Baby Baby dalok-on kívül)


Flo Astaire ‎– Monkey Monkey  1986
Sasha ‎– Don't You Break My Heart  1989
Shado - Tonight My Love Is Alive  1989
Kylie Gane – Bohemien  1989
Pretty Baby - Voodoo Dollar 1990
Pretty Baby - Come Into The Jungle 1990
Daniela – Body Action 1990
Alexandra – Doom Doom Down Down ‎ 1990
Sasha – Money  1991


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783