1999 Top 10 zene szubjektív legjobb zenék

1999 Top 10 zene szubjektív

1999 Top 10 zene szubjektív legjobb zenék



1999 Top 10 zene szubjektív listám egy helyen bővült a cikk megírása óta. Ugyanis az 1999 legjobb zenék közé nálam berobbant egy zeneszám, melyet régebben nem vettem észre. Az ezredfordulóhoz közeledve egyre inkább a megújult trance vette át a vezető szerepet az elektronikus tánczenék között, és számomra is a kedvencek jó része eme stílusból került ki.



1999 Top 10 legjobb zenék


1999-ben egyértelműen a Jam & Spoon felújított Stellájának 99 –es verziója nyert nálam, amelyről már írtam a progressive trance –szel foglalkozó cikkben. Tengerpart, szörfösök és az a nagyon hipnotikus, már-már révületbe ejtő trance zene rendkívüli vonzóhatást gyakorolt rám, és ez a mai napig tart. 
Mellé került most a Sonic Sound projekt "magyaros" című alkotása, a The Hungarian Thing. Ez a progressive house minden hipnotizmusával rendelkező zenemű azonnal elvarázsolt. Csodásan illeszkedik az előző évezred végének tengerparti, naplementés hangulatához.

A dobogó következő két fokára ezúttal magyarok kerültek. Mint azt már a magyar trance –ről szóló cikkben írtam, a Sonic Age project Napfogyatkozás című muzsikája nagyon közel állt hozzám a napfogyatkozás évében. A másik magyar zene a Sunshine volt, amelyet akkoriban a Duna tv-ről rögzítettem és évekig nem tudtam, hogy a Náksi Attila nevéhez fűződő The Base formációnév áll mögötte. Ez bizony igazán nemzetközi szintű trance zene és a klipen látható Love Parade –szerű felvonuláshoz ideális. 
 
 

1999 legjobb zeneszámok szubjektív

 
A következő 7 zeneszám hasonló mértékben tetszik, a sorrend akár fordított is lehetne. A Neophyte –től a Number One Fan egy brutális erejű hardcore, ami engem a hajdani kemény technóra emlékeztetett. (A 2. perc után durvul el).







William Orbit zenéje valóban transzba ejtett (Barber's Adagio For Strings). Az Enigma amúgy is kedvencem volt mindig, az ATB remix igazán kiváló lett az akkori kislemezre. Az Aquagen daláról a Hard house zenék cikkben érdemes olvasni, a Liquid Love zenéje pedig ismét trance.

A német SM-Trax –nek az Is Calling... című videoklipje emlékezetes volt, a York dalról pedig írtam a guitar trance zenéket bemutató bejegyzésben.

 


 


1999 Top 10 zene


1.Jam & Spoon - Stella ’99  (progressive trance)
   Sonic Sound
- The Hungarian Thing  (progressive house)
3.Sonic Age - Total Eclipse (Napfogyatkozás)   (trance)
4.Náksi Presents The Base - Sunshine   (trance)
5.Neophyte - Number One Fan   (hardcore) 
6.William Orbit - Barber's Adagio For Strings   (trance)
7.Enigma - Push The Limits (ATB remix)   (trance)
8.Aquagen - Ihr Seid So Leise   (techno, hard house)
9.Liquid Love - Sweet Harmony   (trance, progressive trance)
10.SM-Trax – Is Calling...   (house) 
     York - On The Beach  (guitar trance)


Előzmény: 1998 Top 10 zene
Folytatás: 2000 Top 10 zene

 
Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783