1998 Top 10 zene szubjektív legjobb zenék

1998 Top 10 zene szubjektív

1998 Top 10 zene szubjektív legjobb zenék


1998 Top 10 zene szubjektív összeállításomhoz azt mondhatom, hogy az 1998-as év hasonló volt az előzőhöz – a trance és a valamennyire a house dominált – de a más stílusokkal keveredő happy hardcore már leszálló ágba került, és újra divatba jött az electro. Nagyon nehéz volt döntenem, mivel ma nem pontosan úgy tetszenek a zenék, mint abban az évben. Több száz zene nagyon tetszett, de egyik sem nagyon kiemelkedő. Így például az első 5 között hajszálnyi különbség van.



Legjobb zenék 1998 Top 10 szubjektív

 
Billy Hendrix -nek nem sok lemeze jelent meg – legalábbis ezen a művésznéven – de a Body Shine az egyik legismertebb progressive house volt klub berkekben. Dr. Motte & Westbam 1998-as Love Parade zenéje a legjobban tetszett a Parade zenéik közül. A house és electro keverék One World One Future a 6. volt a német listán akkoriban. Da Hool Mama Sweet -je csak az amerikai dance listán ért el magasabb helyezést (12), de nekem nagyon bejött.


Az általam már bemutatott Music Instructor együttes sikereiről már írtam többek között az Electro zenék újjászületés című cikkben. A Super Sonic nagyon jól szerepelt a német nyelvű országokban és Németországban aranylemezzé is vált. A szintén fülbemászó Electric City csak a következő évben jelent meg önálló kislemezen, de mivel a '98-as albumuk kezdő dala, így ide vettem.








Az Electric Universe Rain című zenéjének a California Sunshine által remixelt változata ingerelt a legjobban, ma már a goa trance műfaj egyik klasszikusa. A Salida Del Sol zenéje, a Caribic Dream üdítően hat rám, vérbeli tengerparti trance muzsika. Csakúgy, mint a Chicane -től a Red Skies, mindkettő a guitar trance első hőskorának csillaga.







Mike Oldfield különleges hangzású, más stílusokkal kevert ambient Far Above The Clouds műve csak '99-ben jelent meg kislemezen, de már a '98-as albumán szerepelt. A Faithless -től a God Is A DJ - amellett, hogy Norvégiában és Németországban is aranylemezzé vált, és számos országban ért el magas helyezést – az amerikai dance listán is az első volt.



1998 Top 10 zene


1.Billy Hendrix - Body Shine (progressive house)
2.Dr. Motte & Westbam - Love Parade 1998 (One World One Future) (house, electro)
3.Da Hool – Mama Sweet (trance)
4.Music Instructor - Supersonic (electro)
5.Music Instructor – Electric City (electro)
6.Electric Universe - Rain (California Sunshine Remix) (goa trance)
7.Salida Del Sol - Caribic Dream (guitar trance)
8.Chicane – Red Skies (guitar trance)
9.Mike Oldfield - Far Above The Clouds (ambient, electronic, experimental)
10.Faithless – God Is A DJ (progressive house)



Előzmény: 1997 Top 10 zene
Folytatás: 1999 Top 10 zene


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!  
 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783