1995 Top 10 zene szubjektív

1995 Top 10 zene szubjektív

1995 Top 10 zene szubjektív





1995 Top 10 zene szubjektívhez tudni érdemes, hogy akkoriban hatalmas mennyiségű elektronikus tánczene zúdult a piacra, köztük az egyre magasabb bpm számmal pörgő happy hardcore zenék és a '95 -ös eurodance vitték a prímet. Ebben az évben ismét rengeteg zeneszámot rögzítettem magnóra, nagyon sok jó zene volt, de viszonylag kevés nagyon kiemelkedő. 
Nagyjából ekkorra érte el az elektronikus tánczene a sebességcsúcsot, a következő években ez a tendencia megállt, sőt a 2000-es évekre más irányba ment (ld. pl. a lassabb electro house).
De a többi zenei műfajban is történtek jelentős események, alkotások, amelyek közül jó néhány megragadta a figyelmem.
 





1995 Top 10 zene válogatás


Vangelis Voices című albuma szép sikereket ért el Európa szerte, erről a Prelude című zeneszám lenyűgöző. Nem is kívánom szavakkal illetni, egyszerűen hallgasd ezt a tökéletes dallamot!

 

 

A Mother’s Pride tropikus hangzású Floribunda dala mindig is megbabonázott, a hajdani progressive house egyik gyöngyszeme. A Raver’s Nature –ről már mindent leírtam (ld. a linket), ’95-ben a pörgős Bring Me Noise tetszett a legjobban.
1995-ben az XXL listavezető volt Franciaországban. Myléne Farmer eme dala igazi fülbemászó sláger. A 80-as évek egyik legsikeresebb német szintipop csapatának a 90-es években is volt néhány ütős szerzeménye. A Boytronic - a korral haladva - új hangszerelésben, nagyon jó hangzású muzsikát alkotott a Blue Velvet –tel.
Perplexer – aki jellegzetes stílusával a 90-es évek közepén volt a csúcson – jó pár dallal aratott a tánczenei világban. 1995-ben a Love Is In The Air tetszett a legjobban, elsősorban a dinamikája és a sebessége miatt. Az Ectomorph – aki mögött Patrick van Kerckhoven bújt meg – zenéjétől még most is vigigfut a hátamon a hideg. A Heartbeat –et egy akkoriban vásárolt műsoros kazettán hallottam először, és nagyon ütött.
Az alkotás a gabber zene és a hardcore remeke.
 




Bár az RMB akkor már évek óta létezett, én igazán a Love Is An Ocean című videoklip megjelenésekor kedveltem meg őket. Ez a jó kis zene a 23. volt a német kislemezlistán. DJ Bobo –nak egy halomra való jó kislemeze jelent meg ebben az időszakban, nekem a Freedom nyerte el a leginkább a tetszésemet, főleg az énekhang és a dallam miatt.
Kicsit bajban voltam a 10. hely eldöntésekor, mert – mint említettem – rengeteg jó zene volt ’95-ben, de kevés magasan kiemelkedő, így végül a Fly –ra esett a választásom.


 

1995 Top 10


1.Vangelis – Prelude  (ambient)  
2.Mother’s Pride – Floribunda  (progressive house)  
3.Raver’s Nature - Bring Me Noise   (hard trance, happy hardcore)
4.Myléne Farmer – XXL   (pop rock)
5.Boytronic - Blue Velvet (extended)  (eurodance, trance)  
6.Perplexer - Love Is In The Air   (techno, house, hard trance)
7.Ectomorph – Heartbeat   (hardcore, gabber)  
8.RMB - Love Is An Ocean   (trance)
9.DJ Bobo – Freedom   (eurodance)
10.2 Brothers On The 4th Floor – Fly   (eurodance)


Előzmény: 1994 Top 25 zene
Folytatás: 1996 Top 10 zene



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783