RÉGI MŰSORSZIGNÁLOK, FŐCÍMZENÉK A MAGYAR TV-BŐL

Régi műsorszignálok, főcímzenék a Magyar Tv-ből
 Régi műsorszignálok, főcímzenék a Magyar Tv-ből
      A régi műsorok főcímzenéi évtizedekig megmaradnak az emberek emlékezetében. A magyar tévé régi műsorainak szignáljai sokak számára örök emlékek, különösen, hogy egyes műsorok évtizedekig a képernyőn voltak.
    Sokuk tudományos, vagy ismeretterjesztő filmek főcímzenéje, vagy háttérzenéje volt és általában elektronikus, ezért sokáig csak „fizika zenék”-nek neveztem őket.     A régi műsorszignálok és a műsorok főcímzenéi közül az egyik legismertebb és legkeresettebb a Delta – tudományos híradó zenéje, amelynek eredetije Tom Dissevelt-hez és Kid Baltan-hoz fűződik. Őket és a zenét már megemlítettem Az igazi elektronikus zene című cikkben. Mindketten Hollandiában, a Philips kutatási laboratóriumában dolgoztak és később The Electrosonics előadónéven is jelent meg lemezük. A Song Of The Second Moon 1957-ben jelent meg, az elektronikus zene egyik őseként, jóval a szintetizátorok kora előtt. A 60-as években a rádió technikai rendezőjét, Behorszky Károlyt bízták meg, hogy a Delta műsorához főcímzenét találjon és az egyik Csehszlovákiából hozott lemezén volt ez a zene.
     Rengeteg ember emlékezetében maradt meg elevenen a barlangokkal foglalkozó A Föld titkai című sorozat főcímzenéje. Hátborzongatóan jó, sejtelmes zene ez, nem lehet egyhamar elfelejteni. A Pink Floyd együttes 1973-as Time c. szerzeményének elejéről származik és ezt használták a Diagnózis című tv műsorban is.     A péntekenként jelentkező Ablak című műsor szintén felejthetetlen kezdőszignálja a francia Space alkotása. A Final Signal egy olyan dallam, amely számunkra valószínűleg örökre ehhez a műsorhoz kötődik. A Didier Marouani és Roland Romanelli által létrehozott Space-nek Magic Fly című 1977-es slágerét a Lehet egy kérdéssel több? című vetélkedőműsorban hallhattuk.
     A Logic System formáció mögött Hideki Matsutake bújik meg, aki a Yellow Magic Orchestra tagja is volt. A Stúdió című műsorban – amelynek neve mindig az aktuális évhez igazodott Stúdió 80, 81, 82 stb. – a Logic System Unit című dalát használták fel. Körülbelül a zeneszám 2 és fél percétől kezdődő részről van szó. Újra meghallgatva, meg kellett állapítanom, hogy zseniális muzsika.
     A Hét című, vasárnap esténként kezdődő műsor kezdőszignálja a 1981-től Vangelis 1979-es L’enfant című műve, amely a Veszélyes élet éve című filmben is felcsendült.
A Delta mellett ez egyik legismertebb műsor főcímzene volt a Magyar Televízióból a Panoráma külpolitikai műsor kezdőszignálja. Ez a zene egy különlegesség a Tangerine Dream alkotásai közül, amely kissé eltér a többi közül. A Choronzon című zenével és a Panoráma műsorral a Tangerine Dream azok számára is ismertté lett Magyarországon, akik egyébként nem is hallottak róla. Ha már Tangerine Dream, akkor meg kell említeni a Remote Viewing-et, amely a Hírháttér című műsor zenéje volt. Erről már megemlékeztem az Elektronikus zene – Az igazi elektronikus zene 2. című cikkben. A Remote viewing-et hallva lepereg előttem az egész élet... káprázatos, a sejtekig hatoló, fenséges zene.
    A Budapesti Körzeti Híradó zenéjét már bemutattam a Magyar zenei kedvenceim a nyolcvanas évekből c. írásban. A La Baletta No. 2. zenének a jogait később a BBC vásárolta meg, így az esti világhíradójuknak a kezdőszignálja lett.
     A Hármas Csatorna című műsorban felhasználták Jean Michel Jarre 1981-es Magnetic Fields Part 1. c. alkotásának részleteit.


     Több, diszkóban hallható zene is feltűnt egyes műsorok főcímzenéjeként a Magyar Televízióban. Például a Parabola, amely a politikai és egyéb humor legnépszerűbb műsora volt a 80-as években. A Parabola jellegzetes szignálja volt a Fun Fun duóból kivált és ígéretes szólókarriert kezdő Ivana Spagna 1987-es slágerének, a Call Me-nak a dallama. A szilveszterenként jelentkező Szuperbolában pedig a német The Twins szintipop duó Time Will Tell című, szintén ’87-es dalának az instrumentális része volt halható.
     Ezek a régi műsorszignálok és műsor főcímzenék a Magyar Televízióból azok számára, akik nézték, vagy hallották ezeket a műsorokat, mindig élő emlékek maradnak, amelyhez hasonlóak egyre ritkábban fordulnak elő.Magyar Televízió műsor főcímzenék(válogatás):


A Föld titkai                         Pink Floyd – Time  1973
A Hét (1981-től)                   Vangelis - L'Enfant  1979
Ablak                                    Space – Final Signal  1978
Budapesti Körzeti Stúdió     Presser Gábor – La Balletta no. 2.  1982
Delta                                    Tom Dissevelt - Kid Baltan : Song of the Second Moon  1957
Diagnózis                             Pink Floyd – Time  1973
Évgyűrűk (Kalendárium?)  Space - Save your love for me  1977
Ez + Az                                Mozzart – Money  1987
Hármas Csatorna               Jean Michel Jarre – Magnetic fields Part 1.  1981
Hírháttér                             Tangerine Dream - Remote viewing  1981
Kisfilmek a nagyvilágból    Bimbo Jet – El bimbo  1974
Legyen szerencsénk           Hipnosis – Pulstar  1983
Lehet egy kérdéssel több? Space – Magic fly  1977
Magyarország barlangjai    Vangelis – Spiral  1977
Panoráma                             Tangerine Dream – Chronozon  1981
Parabola                               Spagna - Call me  1987
Pénzvilág                             Cyber People - Doctor Faustu's  1986
Reflektor Magazin             Araxis - Araxis Space Ship  1978
Stúdió 80                             Logic System – Unit  1981 
Szuperbola                          Twins - Time will tell 1987

Kapcsolódó cikk: Régi műsorok a Magyar Televízióból
                            A 10 legfülbemászóbb filmzene és sorozat szignál


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

75 megjegyzés:

 1. "A "How Many More Times" bevezető motívuma a hetvenes évek közepétől a Magyar Televízió legfőbb politikai műsorának, "A Hét" című magazinnak volt a főcímzenéje. Ami két szempontból is különleges kuriózumnak számít: egyrészt szinte hihetetlen, hogy a kézi irányításos, a nyugatról jövő mételyt már csírájában irtani akaró kultúrpolitika beengedte egy "rosszhírű" rock-zenekar zenéjét legfontosabb műsora élére (ami aztán annak emblémájává is vált!). Másrészt a Led Zeppelin egyetlen kivételtől eltekintve soha sem adta el számait ilyenfajta felhasználásra! (A kivétel: 2002-ben a Caddilac új luxusmodelljének reklámkampányához felhasználják a "Rock and roll"-t."

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy ezt az információt megosztottad velünk!

   Törlés
  2. Finomítanék ezen mondatodon: "a kézi irányításos, a nyugatról jövő mételyt már csírájában irtani akaró kultúrpolitika beengedte egy "rosszhírű" rock-zenekar zenéjét legfontosabb műsora élére." Minthogy a 70-es években voltam 10-en éves, tapasztalatból tudom, hogy azért közel sem volt ilyen szélsőséges ez a dolog. PL. a Deep Purple, LedZep és Black Sabbath sikereit is először a magyar Rádió zenei műsoraiból ismertem meg, (Tánc zenei koktél, Kívánságműsor, stb). Így vettem fel magnóra a köv LedZep számokat: Megszakadt az összeköttetés, Egészen nagy szerelem, Szívtörő, Hozd haza, Kinn a tetőn, Emigráns dal, Fekete kutya, Rock and Roll....

   Törlés
  3. Azért arra nem mernék megesküdni, hogy erre valóban kért-e engedélyt a Televízió akkori vezetése (pláne, hogy még pénzt is adtak volna érte), lévén abban az időben nem volt divat itthon a szerzői jogok figyelembevétele.

   Törlés
 2. Volt egy régi TV műsor, amit 1979-től Pomezsánszki György vezetett, mely a "Felkínálom népgazdasági hasznosításra" címet viselte, ennek eredeti szignálja akkor csupán csak 3 kongatás volt (elején és végén), csak később, 9 évre rá 1988- tól lett rendes zene (elektronikus dallam) szignálja a műsornak, és hiába keresek rá akár a google-val, vagy mással, ilyen egyszerűen nem található, a Youtube-on sincs, maga a műsor ugyan meg van említve, de az elektronikus szignálnak nyoma sincs sehol, pedig pont ezt a főcím szignált keresem, hogy ki volt ennek a zeneszerzője, mert tudom, hogy volt ilyen, mivel én is régi srác (69- es születésű) vagyok már, így pontosan emlékszem szinte az összes régi (retró) TV műsorra és pont ennek a szignálja kell nekem, meg az orosházi Hungaropan hő- és hangszigetelő ablaküveg reklámszignál, mert ezt sem tudom, hogy ki játssza. Ha tudtok ezekben segíteni, előre is megköszönném... Várom a válaszokat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bár én magam a műsorra nem emlékszem, de az indexen azt írta valaki, hogy a Felkínálom zenéje a Kraftwerk-től a The Robots volt. 88-ban ennek a számnak az eredeti, 78-as verziója kellett, hogy legyen.

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 3. Szeszélyes évszakok

  http://www.youtube.com/watch?v=oPSyLPCkecs

  VálaszTörlés
 4. Uborka

  http://www.youtube.com/watch?v=aFFkpIK6EE8

  VálaszTörlés
 5. Helló!

  Segítsetek mi kezdődött ezzel a zenével?
  http://www.youtube.com/watch?v=zO3otO9WbtM

  Köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A 90-es évek elején, mikor 1988 után úgy jó 8 évig szünetelt a Kék fény, volt 1 etlen 1 szer a 07 magazin, annak nem tudom én sem a zenéjét, utána 2-3 hónapig nem volt semmi, majd felvetették, hogy kell az előbbihez hasonló bűnügyi összefoglaló műsor, ez naponként minden este jelentkezett az MTV-1-en a Híradó után, kb 4-5' volt a műsor, mely a "Kék Percek" címet viselte, ennek a főcím-szignálját játssza egy jazz zenekar: a Youtube-on érhető el, a zenekar neve és a szám címe a következő:
   Matt Bianco - Yeh Yeh (1985) Extended version (5 perc 25 másodperc) maga a szám. Ez a műsor úgy 4 évig ment, utána jött Juszt László Kriminális című rendőrségi műsora, ez is 3-4 évig tartott, majd nemsokkal, utána jött heti jelentkezéssel ismét, de már megújult szignállal a Kék Fény lehet, hogy a Juszt Laci műsorára is meglesz hamarosan a válasz.

   Törlés
 6. Valakinek megvan a FELKÍNÁLOM c. műsor főcímzenéje (műsvez.: Pomezanski György)?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom ennek a műsornak hány féle főcímzenéje lehetett én erre emlékszem: Herbie Hancock - Perfect Machine (1988)

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 7. Valaki esetleg tudja hogy mi volt a Magyar Televízió Iskola TV blokkjában,önálló műsorként jelentkező Képes Fizika című műsor zenéje? Jarre stílusú,de nem az! Köszönettel veszem a segítséget! Fülbemászó dallama volt,de pozitív értelemben! Mai napig a fülemben cseng a dallama!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. https://www.youtube.com/watch?v=92TcEHzgFFA
   :)

   Törlés
  2. Szia!Ez a linkelés itt macerás.Inkább leírom hogy a Moon Birds :Energy-MC1 számát keresed. :)

   Törlés
  3. Ez isteni zene! Eddig én sem tudtam.

   Törlés
  4. Örülök hogy sikerült ezzel gyarapítani a listádat.Elég sok időmbe tellett mire minden ilyet kinyomoztam,meg felfedeztem ehhez hasonlókat is a hatvanas hetvenesévek elektronikuszenéinek böngészése közben,merthogy zenemániásként ez volt az első dolgom mikor internetem lett,mármint hogy a főcím és egyéb aláfestőzenéket és akkor már komplett albumokat megtaláljak amely dallamok gyerekkoromba belemásztak a fülembe.Ahogy látom a legkönnyebben hozzáférhető helyen,a youtube-ról törölték a komplett holdmadár albumot,pedig egy hónapja még fent volt.csak egy-két számuk van fent,de ezen a linken számcímekre kattintva 3 lépésben vlc formátumban,kockázatmentesen mindent letölthetsz tőlük.Első alkalommal a kéretlen tartalom figyelmeztetést nyugodtan hagyd figyelmen kívül.Nagyon sok komplett albumot meg lehet itt találni,meg egyéb orosz mp3 oldalakon(mert sajna a grooveshark.com-ot egy éve megszűntették jogdíjjak miatt,valakiknek fájt hogy egy zenegyűjtői aranybánya volt a honlap kiváló minőségben.namindegy ezt csak megjegyeztem)
   @:O)
   http://musicmp3spb.org/artist/moon_birds.html

   Törlés
  5. Mégvalami a listádra.Az ablak végefőcím gitáros zenéje az alanti linken, a megjelenő honlap jobboldalán a sötétszürke "listen" kisablakra vagy ha jobban tetszik ikonra kattintás után meghallgatható online(is). link szövegében már eleve benne van az előadó és számcím is,és máshol nem található meg.
   @:O)
   http://redmp3.su/16382690/jack-fender-all-the-good-times.html

   Törlés
  6. Ami bosszant hogy a képújság másodikgenerációs alázenéjéből csak két szám található meg az is csak a youtube-on pár hónapja.Azaz Tim Renwick:Sunshine & Coctails című albumáról van szó.
   @:O)

   Törlés
  7. Köszönöm a rengeteg infót!

   Törlés
  8. Nagyon Köszi! Azóta a Facebookon is válaszoltál azt is Köszi!😊😊😊

   Törlés
 8. Ez minek volt a bevezetőzenéje? https://www.youtube.com/watch?v=djV11Xbc914 a-ha - Take On Me

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az A-ha: Take on me című számát a BKV orozta el, és a munkerő toborzó reklámjában használta fel az első taktusokat. Kb 80-as évek vége?

   Törlés
 9. Valakinek megvan a Meri vagy nem meri alapzenéje? Mert mi csinálnánk egy paródiát... de anélkül nem lenne hiteles.

  VálaszTörlés
 10. Hello, a nyolcvanas években volt egy rövid(?) életű nőmagazin Ombudsnő címmel a királyiban örülnék ha emlékezne rá valaki, főleg ha a főcímzenéje előadóját is tudná, amolyan Adiemus fílingje volt, de akkoriban még nem létezett ez a formáció, aztán később mintha valami reklámban is felcsendült volna..

  VálaszTörlés
 11. Az lehet, hogy a Delta zenéje Tom Dissevelt és Kid Baltan-hoz kötődik. Ne felejtsük el azonban, hogy nagyon sokan feldolgoznak híres zeneszerzőket. A Delta zenéjét speciál egy Vivaldi zeneműre dolgozták fel.

  VálaszTörlés
 12. Mészáros szilvia katalin2014. szeptember 2. 15:14

  Mészáros Sziszi

  Én is szeretném tudni miért tüntek el a rádióból Tánczenei koktél,meg
  a TV ből egy-két klassz műsorok amibben patogós szignált játszotak
  A Neon fények is világitssannak is

  VálaszTörlés
 13. sziasztok ! valaki tudna nekem segíteni....a régi kék fény zenéjét keresem....

  VálaszTörlés
 14. Azt én is keresem. Valaki csak Tudja (azon kívül, hogy a lipcsei tánczenekar adta elő)

  VálaszTörlés
 15. Amit keresek, az A Hét főcímének 1996-os zenéje.
  https://www.youtube.com/watch?v=QM2SwJFU9os

  0:07-0:18 között van.

  VálaszTörlés
 16. A Kékfény zenéje meglett:
  Kurt Edelhagen - Koph Hoch, Henry vagy Hut ab, Charly (1958as lemez...)

  VálaszTörlés
 17. kösziii....:) csak még meg kell találnom,hogy letöltsem

  Robi

  VálaszTörlés
 18. Sziasztok!
  A Mestersége színész főcímzenéjét keresem, szívesen vennem, ha tudna valaki segíteni!
  Niki

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!Az akusztikus gitármuzsika stílusa alapján, Benkő Dániel munkásságában keresgélnék.
   @:O)

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  3. Köszönöm a tippet, próbálkozom! :)

   Törlés
 19. Copy/Paste blokkolva! miert? igy nem lehet megtekinteni a megosztott linkeket.......

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A rendszeres cikkeltulajdonítások miatt van letiltva. Sajnos így a hozzászólásokra is kiterjed, ha nem élő a link, akkor ki kell másolni kézzel...

   Törlés
  2. A cikkeltulajdonítást nem teszed nehezebbé ezzel, én 10 másodperc alatt prezentálom neked az oldal forrásának bármely részét.
   Az viszont biztos, hogy az olvasóknak nagyon zavaró és bosszantó a másolás és a jobbkatt-tiltás.

   Plusz kb 15 éve nagyon-nagyon ciki. Bocs, de tényleg.

   Törlés
  3. Lehetséges, és sajnálom, sajnos még nem találtak ki jobb módszert a védekezésre.

   Törlés
 20. A Logic System Unit számát feldolgozták olyan 1999-2001 között (pontosan már nem emlékszem)
  a Robotnico - Answer Mother Earth c. szmámban. 2:26tól jön ugyanaz a téma, amt a Stúdióhoz is felhasználtak.

  https://www.youtube.com/watch?v=KaKDoMfM3Lw

  VálaszTörlés
 21. a kékfény zenéje ok hogy kurt edelhagen pontosítani kellene a címet mert nem találom.

  VálaszTörlés
 22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 23. Sziasztok! Két mixet is készítettem ebben a témában :
  Az első inkább a legismertebbek kerültek : https://www.mixcloud.com/hanglemezbarat/80-as-tv-m%C5%B1sorok-f%C5%91c%C3%ADmzen%C3%A9isell-action250_tilos903_20160320/

  A másikban a kevésbé ismertek : https://www.mixcloud.com/hanglemezbarat/80-as-tv-m%C5%B1sorok-f%C5%91c%C3%ADmzen%C3%A9i-vol2sell-action255_tilos903_20160424/

  VálaszTörlés
 24. http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/03/22/egy_csodalatos_valogatasban_a_legjobb_magyar_focim-_es_teletext-zenek/

  VálaszTörlés
 25. Szép napot!

  Érdeklődni szeretnék, hogy hátha esetleg valaki emlékszik mi volt a megnevezése annak a filmbevágásnak ami a '90-es évek elején ment a Duna TV-n, a zene ami alatta ment Jean Michael Jarre - Magnetic fields part 5 című alkotása volt. Ha jól emlékszem, a filmen archív felvételek voltak láthatóak talán Budapestről. Szeretném megtalálni a videót, hogy megnézzem, de sem a Youtube-on sem a Duna TV honlapján nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget!

  Üdv.: LegoRainbow13

  VálaszTörlés
 26. Üdv! azt tudja esetleg valaki, hogy a Popcorn, milyen műsor zenéje volt? Köszönöm.

  VálaszTörlés
 27. Üdv! Évek óta nyomozok egy zene után. Volt régen egy autó-motor sport c. műsor és annak a vége főcím zenéje, egy irgalmatlan jó basszusmenettel. Valaki, esetleg?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Üdv!Sajna ez így túl kevés információ.Milyen zeneműfaj volt egyáltalán?Neked mi rémlik belőle?Teljesen elektronikus zene volt?Jómagam is néztem kiskölökként a nyolcvanasévekbeli műsor sorozatot(és a dömsödiféle utódját autó2 néven a kilencvenesévekben)szóval súgás nélkül sajna halványlila emlék sem ugrik be róla ,mi volt anno zenéje,olyan rég volt.

   Törlés
 28. Sziasztok,
  Úgy rémlik, hogy a Logic System Logic c. száma lottósorsolás vagy hasonló műsor főcíme volt egy időben (talán már a 90-es években?)

  https://www.youtube.com/watch?v=OvmT7crCVbU

  VálaszTörlés
 29. Ugyan nem tévé, de...... ez megvan?
  Vangelis: 3+3
  Kossuth rádió reggel 7 óra..... minden egyes gyötrelmes iskolába induláskor.... már be volt égve az agyamba.
  https://youtu.be/0qddMZSXGkk

  VálaszTörlés
 30. https://www.youtube.com/watch?v=iAW9CD6TqYw

  Ennek a zenének az előadóját és címét keresem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!Adtál egy jó tippet mire keressek még rá a gyerekkorom aláfestő zenéiből melyet még nem mentettem le magamnak azokból, amiket a reggeli krónikában is hallhattam iskolába készülődve anno hetvenesévek végén és a nyolcvanasévekben.Szóval a kérdésedben az előadó: Blue Marvin és a youtube-on egyenlőre ennyit találtam: It Never Rains (In Southern California) Blue Marvin....tehát ezt írd be az ottani keresőbe,ez egy másik száma,de akkor is támpont.Évekkel ezelőtt nem volt könnyű rájönnöm a hasonló stílusú könnyűzenét játszó Il Guardiamo Del Faro nevére .Sajnos nagyon kevés van tőle a neten,szinte semmi, mióta 3 éve letiltották a grooveshark.com működését jogdíjperek miatt.Ott meg volt Del Faro két legismertebb albuma 1975 és 78-ból olyan ismert számokkal mint a Disco Divina/Oasis/Miss Springtime/Amore Grande,Amore LIbero/,Sinfonia al Sole che Nasce.ezekre is rákereshetsz a youtube-on mert legalább ezek fenn vannak ott,meg amit még feldob tőle..A kérdésedben szereplőre majd orosz mp3 megosztó oldalakon fogok nyomozni,hátha.... https://www.youtube.com/watch?v=5_AN-ZNaHN8... És még egy link Jeff Haskell hasonló munkásságáról.Legismertebb száma az Egri János féle keresztkérdés főcíme volt I've Got A Tiger By The Tail címmel .De a többi is itt van online lejátszhatóan.Jó szórakozást és felfedezést! @:O) https://www.beatport.com/track/how-long-will-my-baby-be-gone-original-mix/1927171

   Törlés
  2. http://mp3red.co/album/2278277/moog-moods-20-grandi-successi-internazionali.html

   Törlés
  3. ezen a linken a Daniel című szám lejátszására kattints.Ismerős lesz az is.Ha van megfelelő bővítményed akkor a képernyő jobb felső sarkában megjelenik és elindul a lejátszás. http://mp3red.co/album/2074254/top-hits-international-hit-parade-vol-5.html

   Törlés
  4. De inkább ide teszem a központi linket ahol a fellelhető Blue Marvin albumok vannak, és majd Te végig nézegeted a lemezborítókra kattintás után mi t akarsz meghallgatni online,vagy letölteni a gépedre,mert azt is lehet.Ezek alapján további jó nyomozást a kedvenceid után! :) http://mp3red.co/artist/2180388/blue-marvin.html

   Törlés
  5. És még így is kereshetsz ilyen stílusú zenéket ha a youtube-on Bob Callaghan - Instrumental Moog Synthesizer keresőszavakat írod be :)

   Törlés
 31. Gratulálok a remek összeállításhoz!!

  Jól emlékszem, hogy az alábbi szám valaminek a zenéje volt? Sorozat, TV műsor szignálja, rádióműsor vagy reklám??

  Úgy emlékszem, hogy régebben sokszor hallottam valahol, de nem tudok rájönni, hogy hol.

  Köszönöm előre is!!!

  Chuck Mangione - Feels So Good

  https://youtu.be/V7dg8vRDM68

  VálaszTörlés
 32. Sziasztok! Én is nagyon szeretem az ifjúságom éveit eszembe juttató retrot. Nem tudom, a kérdésem idevág-e, de megvan valahol a világháló bugyrában vagy valakinek Jean Michel Jarre-től az Equinoxe 5 című szám azon remixe, amit annakidején gyakran hallható volt a TV-ben meg a rádióban? Ezt annakidején magyarok(?) keverték újra és szerintem jobb, mint az eredeti, dögösebben szól. Úgy szeretném újra hallani valahol...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmm,én csak egy equinoxe 5 átiratot ismerek,és azt a könnyűzenei műfajban a The Shadows együttes(Hank Marvin) követte el a nyolcvanas években.

   Törlés
 33. https://www.youtube.com/watch?v=Y50G4uao0iw&t=51s

  Nagyon érdekelne, a 0:12-től 0:50-ig tartó műsornak mi a pontos címe, milyen műsor volt ez és mely filmekből van a montázs, bár kettőt filsmertem. Annyit ki tudok venni, hogy találkozások, de a számláló miatt nem látom a többit.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hali! Nulladik típusú találkozások.Szegény Déri János műsora volt,egyfajta sci-fi tudományos,áltudományos,úgymond csodatévőkkel,gyógyítókkal is, és földöntúli jelenségeknek vélt dolgokkal,jövőkutatással foglalkozott

   Törlés
  2. Korabeli sci-fi és horror filmekből vannak a részletek összevágva,mindegyiket láttam ,de megnem mondom már a címüket.

   Törlés
  3. A két film, amit felismertem az introbol, az Invaders from Mars - Támadók a Marsról Tobe Hooper-től és az Altered States - Változó állapotok

   Törlés
  4. A kismacskás részletek A légy című filmből vannak,a telehas teleportálási kísérletes jelenetből.

   Törlés
 34. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 35. Azt a Tangerine Dream-es hangzású zenét keresem amit a Delta bejátszások alatt játszottak. Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ...szerintem hallgasd meg a Tangram című albumát a mandarin álom zenekarnak.Az első tétel első nagyjából 10 percét használták rendszeresen.

   Törlés
 36. hali. Tudná valaki, milyen zene ment a hetvenes évek híradójában, a felvezetés alatt? Arra gondolok, amikor bemutatták miről lesz szó a híradóban. régebben egy forgó föld volt a háttérben a bevezető alatt.Sehol nem találok rá utalást.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.